Ceremoniespreker / BABS

 

Als ceremoniespreker vertel ik levensverhalen en vat ik bijzondere dierbare momenten en gevoelens in woorden.
Woorden die recht doen aan de liefde en het leven, het verdriet en verlies.

We kijken in dankbaarheid terug èn vooruit en maken samen nieuwe herinneringen.

 

 

 

De liefde vieren en bekrachtigen samen met alle mensen waarmee je verbonden bent, hoe bijzonder is dat?!

 

Als ceremoniespreker/BABS zal ik met enthousiasme, passie en humor recht doen aan jullie verbintenis. Daarbij maken we dit moment - met jullie wensen en ideeën en de input van de mensen dicht bij jullie - tot een bijzondere herinnering voor altijd.

 

Hoe ga ik te werk?

Laten we vrijblijvend kennismaken en ontdekken of jullie deze belangrijke gebeurtenis aan mij willen toevertrouwen. Daarbij zal ik jullie inspireren er samen een prachtige ceremonie van te maken. Hebben we een match, dan leggen we de datum vast. In de aanloop naar de bruiloft zal ik jullie en jullie familieleden volgen en hebben we een aantal weken voor de bruiloft een gezellig en uitgebreid gesprek bij jullie thuis.

 

Goed om te weten

Als zelfstandig BABS ben ik niet in dienst van een gemeente. Om een wettig huwelijk te voltrekken of een partnerschap te registreren kan ik voor 1 dag worden benoemd door de gemeente waar de verbintenis plaatsvindt en worden beëdigd door de rechtbank. Deze procedure wordt door het aanstaand (bruids)paar aangevraagd bij het melden van het voorgenomen huwelijk/verbintenis bij de gemeente (voorheen Ondertrouw).

Het kan ook zijn dat jullie wettig huwelijk al eerder bij de gemeente voltrokken is en je feest is op een andere dag/moment. Je wilt op jullie feestdag beginnen met een ceremoniële verbintenis. In dat geval kan ik als zelfstandig BABS zonder een benoeming en beëdiging in jullie ceremonie voorgaan. 

Verder is het mogelijk de ceremonie aan te vullen met een lied dat live wordt vertolkt. Ik ben dan een zingende BABS!

Graag vertel ik je in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden! 

 

 

Na het overlijden van je dierbare komt er veel op je af.

Afscheid nemen is herinneren en herdenken. In een bijzonder afscheid wil je graag de reis van het leven van je dierbare vertellen in een persoonlijk levensverhaal  In deze periode kan het een uitdaging zijn om de passende woorden te vinden. Het kan ook lastig zijn om als nabestaanden alle herinneringen samen in één verhaal te vatten. Of het schrijven van het verhaal lukt wel, maar je vind het te spannend de woorden zelf uit te spreken. 

Als uitvaartspreker kan ik je hierin ontzorgen en helpen met het schrijven van het levensverhaal. 

In de uitvaartceremonie nemen we persoonlijk en liefdevol afscheid met een levensverhaal waarin je geraakt wordt, er plaats is voor de gevoelens van het verlies en met een glimlach teruggekeken mag worden. Een verhaal van verbinding, van herinnering aan degene van wie je afscheid moet nemen. 

 

Hoe ga ik te werk?

Ik kom op bezoek en we maken persoonlijk kennis. Als het van beide kanten goed voelt, gaan we verder in gesprek. Ik luister eerst uitgebreid naar je/jullie verhalen, herinneringen en wensen. Daarna stel ik wat vragen. Uit onze gesprekken - soms ook tussen de onbesproken woorden en gevoelens door – schrijf ik een persoonlijk verhaal over de overledene. 

Ik denk graag met je mee over eventuele andere wensen, zoals een (licht)ritueel, een speciaal gebed of gedicht, een bijzonder stiltemoment, het betrekken van (klein)kinderen bij de ceremonie. Samen zorgen we voor een bijzonder gedenkwaardig afscheid en bouwen we aan blijvende herinneringen. 

Thuis werk ik het levensverhaal in concept uit en stuur dat per email toe. Met jullie feedback pas ik het levensverhaal aan en werk het uit tot de definitieve versie.

Ik ben aanwezig bij de afscheidsceremonie en vertel het levensverhaal. Wil je het verhaal toch graag zelf vertellen, dan help ik desgewenst met de voorbereiding of presentatie. Als je er prijs op stelt hebben we nadien nog contact.

Wanneer je de ceremonie graag aangevuld ziet met live gezongen passende liedjes, dan wordt het een

PUUR Muzikaal Levensverhaal.

 

 

 

Je wilt als bedrijf of organisatie een jubileum van een werknemer vieren of met waardering afscheid van iemand nemen die de organisatie gaat verlaten.

 

Hoe mooi is het om dat te doen met een persoonlijk verhaal, om zo de persoon te bedanken en/of in het zonnetje te zetten.

 

Hoe ga ik te werk?

Ik kom op bezoek en aan de hand van verhalen en leuke anekdotes van collega's, schrijf ik een mooie speech. Indien gewenst maak ik met input van collega's een speciaal lied op een bekende melodie. 

 

Ik werk het in concept uit en stuur dat per email toe. Met jullie feedback pas ik het aan en werk het uit tot de definitieve versie.

 

Wil je dit graag aangevuld zien met passende liedjes en/of live muziek, dan wordt het een PUUR Muzikaal Levensverhaal.

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot, PUUR levert maatwerk. Ik ga graag met je in gesprek om je wensen te bespreken om zo een passende offerte te maken.